Експерт дав прогноз врожайності на 2021 рік

На полях, які у ярах та долинах, усе ще лежить сніг, хоча мав би на цю пору уже розтанути. Тож аграрії побоюються, аби під злежаним снігом не запріли посіви.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Однак це явище – не масове, тож страху через можливий неврожай поки нема.

Коментар: “Вологи у ґрунті достатньо, озимі культури накопичили достатньо цукрів. І хоча весна цьогоріч пізня, але достатня кількість вологи і те, що практично уся вона увійшла в ґрунт, адже земля глибоко не промерзла, дає надію на хороші врожаї зернових цього року. Можливо, танення снігу та дощі навіть вплинуть на підвищення рівня ґрунтових та підземних вод, і в людей у криницях прибуде вода“, – міркує голова Асоціації фермерів Рівненщини Андрій Кузьмич.

Андрій Кузьмич

Про овочеві культури, на вирощуванні яких спеціалізуються окремі фермерські господарства області, говорити поки рано. У минулі роки у цю пору аграрії вже проводили висів овочевих культур у теплиці, але цієї весни вони поки зволікають – ще холодно. Прогноз урожайності овочів на цей рік поки обережний – усе залежатиме від погоди, а вона мінлива.

Тим часом уже розпочалася посівна ярових зернових культур.

Коментар: “Побував на полях, бачу, що сою, соняшник уже сіють. Кукурудзу ще ні, її сіятимуть десь у травні, коли температура встановиться на рівні +12, +16 градусів“,- поділився Андрій Кузьмич.

Нагадаємо, фермери Рівненщини спеціалізуються переважно на вирощуванні овочів, кукурудзи, сої, ріпаку та пшениці. Неврожай через посухи останніх років на півдні Україні посприяв пожвавленню на Рівненщині. Зокрема, й у вирощуванні кукурудзи.

Джерело: сайт Час-Дій.

Читайте також: “Подорожчання продуктів в Україні”: експерти розповіли, коли впадуть ціни

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: