Експерти озвучили прогноз урожаю української пшениці на 2021 рік

Ураховуючи прогнози середньої врожайності озимих пшениці на рівні 41 ц/га, можна очікувати, що виробництво пшениці у 2021 році перевищить 27 млн тонн. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це розповів експерт-дорадник, канд. екон. наук, доцент кафедри публічного управління і адміністрування Сумського національного аграрного університету Олексій Маслак.

За його інформацією, площі під пшеницею в Україні становлять майже четверту частину всіх посівних площ і понад 40% посівів зернових культур. Під пшеницею озимою — до 98% в структурі посівів і валового виробництва пшениці.

Основні посівні площі культури зосереджено в центральних регіонах України — зокрема у Запорізькій, Одеській, Харківській і Дніпропетровській областях.

Коментар: Загалом торік було зібрано 25,3 млн тонн цього зерна з площі 6,5 млн гектарів за середньої врожайності 38,8 ц/га (зокрема пшениці озимої  — 24,6  млн тонн з площі 6,3 млн гектарів, за тієї самої врожайності)“, – зауважив науковець.

За офіційними даними, площі озимої пшениці врожаю 2021 року становлять понад 6,7 млн гектарів, що на 4,9% перевищує торішній показник.

Олексій Маслак нагадав, що за інформацією Гідрометцентру України, озимі перезимували задовільно. Суттєвої зрідженості озимих культур не виявлено. Відтак наразі загрози щодо втрати озимини немає.

Коментар: Тож, враховуючи прогнози середньої врожайності озимих пшениці на рівні 41 ц/га, виробництво цієї культури перевищить 27 млн тонн, що сприятиме забезпеченню внутрішнього попиту на ці види зерна“, – зазначив фахівець.

Джерело: сайт The Ukrainian Farmer

Читайте також: Чому коти люблять швидко бігати по будинку: названо причину

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: