Експерти прогнозують рекордні врожаї зернових

Світове виробництво зернових у 2023 році оцінюється на рівні 2823 млн тонн. Це на 0,9% більше, ніж попереднього року. І на 10,3 млн т вище попереднього рекордного показника, якого було досягнуто у 2021 році. 

Про це йдеться у звіті ФАО.

Це хороший показник. Оскільки він свідчить про те, що у світі буде достатньо продовольства для задоволення попиту.

“Прогноз підвищено завдяки зростанню виробництва пшениці в Туреччині, а також кукурудзи в США. Світове виробництво рису у 2023/24 МР також зросте на 0,8%”, — йдеться у документі ФАО.

За інформацією, загальне світове споживання зернових у 2023/24 МР прогнозується на рівні 2813 млн тонн, що також є рекордним показником. Світові запаси зернових на кінець сезону у 2024 році, як очікується, зростуть на 2,7%. І досягнуть нового рекордного високого показника. Світова торгівля зерновими у 2023/24 МР, за прогнозами, дещо скоротиться, але все одно залишиться на високому рівні.

Читайте також: Цьогорічний урожай цукрових буряків на 1,6 млн тонн перевищує минулорічний

“Цей прогноз є позитивним сигналом для світової продовольчої безпеки. Він свідчить про те, що у світі буде достатньо продовольства, щоб задовольнити потреби населення”, — інформують експерти.

Однак у звіті йдеться про те, що цей прогноз може бути скоригований у майбутньому, залежно від розвитку ситуації в світі. Наприклад, якщо війна в Україні продовжиться, це може призвести до зниження виробництва та торгівлі зерном. Крім того, зміни клімату також можуть вплинути на виробництво зернових.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: