Експерти розповіли, як обрати сорт або гібрид кавуна

Агроном Валерій Помазнюк розповів, на що потрібно звертати увагу при виборі сорту або гібриду кавуна, адже вони мають різні характеристики. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Кавуни вирощують не лише великі господарства на півдні – майже на кожному городі є кілька рослин кавунів. Втім, одразу треба визначитися із результатом, який господар хоче отримати, адже під нього варто підбирати сорт або гібрид кавуна.

Агроном Валерій Помазнюк розповідає, що сортові кавуни є дешевшими та підходять для районування, в той час, як гібридні рослини дають більш однорідний та якісний урожай.

Разом з тим і сорти, і гібриди мають недоліки. Якщо ви вирощуєте кавун для себе, без зрошення та не хочете ризикувати, тоді варто обирати сортові рослини. Хоча варто зважати на те, що попри постійну селекцію, знайти якісне насіння – завдання не з легких.

Своєю чергою гібриди гарантують якісніший урожай. Також їм немає альтернативи, якщо ви хочете отримати надранній, ранній чи ексклюзивний (без насіння, із жовтою м’якоттю, міні чи міді) урожай. Щодо протидії хворобам, то гібриди тут також виграють – вони мають кращу стійкість до захворювань та шкідників.

Читайте також: На пляжах Кирилівки знову вирує нашестя медуз (відео)

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: