Фахівці озвучили нові ціни на мед в Україні

В Україні через дощі й холодні ночі в травні-червні пасічники зібрали менше акацієвого та липового, тому мед нового врожаю подорожчав на 20%. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар:Сезон у цьому році дуже тяжкий. Ніби й погодні умови нормальні, але щодо отримання меду окремих сортів пройшов не зовсім вдало. Біла акація, хоч і цвіла гарно, та не в кожній області виділяла нектар. На Полтавщині у цей період були дощі й холодні ночі. Хто виїхав у Канів чи під Світлогірське, то там хоч трішки взяли, але все одно дуже мало. Десь кілограмів по 6-7 з бджолиної сім’ї у середньому зібрали“, – розповіла голова громадської спілки “Полтавський пасічник” Наталія Сенчук.

Зазначається, що найбільше по Україні зібрали соняшникового меду – по 15 кг з бджолиної сім’ї. У Луганській і Донецькій областях пасічники отримали по 10 кг акацієвого меду із бджолосім’ї. У Харківській – меду з липи. В середньому, по 12 кг з бджолосім’ї.

Читайте також: В Україні знову подорожчали яйця

Коментар: Цього року загалом в Україні зібрали на 20-30% менше меду, ніж торік. Ціна зросла відсотків на 20 проти минулого року“, – додала голова громадської спілки.

Також інформується, що у Полтаві мед із різнотрав’я з соняшником продають по 120-150 грн/л. Коріандровий і гречаний – 300 грн/л і 350 грн/л відповідно. Мед із білої акації коштує 200-250 грн за пів літра.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: