Фермер на Кіровоградщині розвиває село (ФОТО)

В 1996 році на території Недогарської сільської ради Григорієм Дмитровичем Олійником було створене фермерське господарство “Сімфо”. З 1998 року, на зміну батьку, до влади став його син – Олійник Олександр Григорович, який керує господарством вже майже 20 років. Чимало проблем було на його шляху, але він мужньо здолав перешкоди і на даний час має найуспішніше господарство на селі.

Адміністративне приміщення Олександр Григорович створив на місці сімейної садиби, яка була збудована в 1953 році дідусем та бабусею. Тепер це місце – джерело підтримки та енергії для хазяїна, воно надихає на нові справи, дає сили йти вперед.

Олександр Олійник є прикладом для наслідування не лише для своїх працівників, але й для багатьох мешканців села. В його господарстві панує сувора дисципліна, яка оговорюється ще під час прийому на роботу.

“Я дорожу своїм колективом, своїми хлопцями, які працюють на землі і достойні гідної заробітної плати”

– такими теплими словами відгукується про своїх робітників Олександр Григорович. Ніколи не забуває турботливий фермер і про допомогу: він надає і фінансову підтримку (при купівлі авто чи житла), організовує відвідування агропромислових виставок не лише в Україні, а й за кордоном та відпочинок працівників з родинами.

Олександр Григорович активно практикує впровадження новітніх технологій в роботі. З міжнародних агропромислових виставок намагається взяти щось нове для себе. Користується новинками сільськогосподарської техніки. Головним завданням для себе вважає виживання в умовах сьогодення.

Олександр Григорович подає активний приклад меценатства на селі. Без його участі, допомоги або ініціативи не обходяться жодні події на території сільської ради. В 2016 році фермерським господарством було організовано будівництво дитячого ігрового майданчика в центрі села.

В 2017 році зроблений капітальний ремонт покрівлі школи. Олександр Олійник постійно допомагає школі та дитячому садочку, за що весь педагогічний, учнівський та батьківський колективи низько йому вклоняються.

Майбутнім фермерам Олександр Григорович бажає розраховувати тільки на власні сили, вкладати всю душу в улюблену справу та не цуратися новизни.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: