Фермер з Китаю придумав спосіб врятувати рідне село від вимирання за допомогою квітів (фото)

Село в Північному Китаї повільно зникало через бідність, як і інші схожі поселення в горах. Зсуви, повені та інші природні катаклізми довгий час змушували жителів залишатися в своїх будинках, без зв’язку із зовнішнім світом, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Businessman.ru.

Дороги розмивало, а гірські потоки робили землю непридатною для вирощування овочів. Жителі зазнавали труднощів не тільки з їжею, але і з одягом. Освіта, медицина та інші блага цивілізації взагалі були недоступні селянам, тому молодь їхала в великі міста в пошуках кращої долі.

Українські вчені вивели понад 100 нових сортів картоплі

Але не вся молодь змогла адаптуватися до життя в місті. Ті, хто відчував ностальгію за рідними горами, зібралися в групу і придумали план відродження села. Під керівництвом агронома вони створили ферму з вирощування гвоздик, забезпечили жителів роботою. Квіти дали маленькому селі надію на відродження. Місцева влада виділила кошти для побудови укріплень, і село разом з теплицями більше не ризикує бути змито гірським потоком.

На Кіровоградщині фермери організували табір “Патріот” (ФОТО)

За минулий рік фермери за допомогою держави змогли підняти рівень життя в рідному селі. Сьогодні дохід працівника становить понад п’ять тисяч юанів (близько 800 доларів) на місяць. Селяни змогли побудувати нові будинки, розчистити дороги і забезпечити постійний зв’язок з містом.

У Норвегії створено “світовий бункер” для насіння (3D ВІДЕО)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: