Фермер з США показав інновайціний спосіб збирання ягід (фото)

Джон Мосс — 33 річний фермер зі Штату Вісконсін. Він займається вирощуванням журавлини. Джон збирає врожай в незвичайний спосіб — за допомогою води, пише “Агро-Центр”.

Для Джона — фермерство це сімейний бізнес, до нього цим займалося три покоління. За професією чоловік розробник програмного забезпечення, працювати на землі він ніколи не планував. Проте, після народження дітей, вони з дружиною вирішили, що найкращим місцем для того аби малеча зростала буде саме ферма. Так родина і повернулася до фермерства.

Зараз на фермі Джона близько 60 гектарів ягоди. Щорічний врожай складає п’ять мільйонів фунтів.

Вигідний бізнес: українці можуть заробляти до 100 тисяч гривень з гектара кукурудзи

Сезон збору врожаю журавлини триває з середини вересня до кінця жовтня. Коли ягоди дозрівають, господарі заливають так звані “болота” водою і ягоди самі випливають на поверхню. Після того, як завантажують їх у вантажівки для транспортування, потрібно швидко прибрати воду, щоб вона не пошкодила лозу. Для цього видаляють дошки зі шлюзів або відкачують воду.

Фермер застерігає, що до кількості води журавлина досить вибаглива, тож тут головне не переборщити.

В Україні застраховані лише 5% фермерів (інфографіка)

Взимку господарі затоплюють поля водою, аби вони не перемерзали від морозів. Лід діє як ізолюючий шар для захисту ґрунту. Приблизно в лютому, вони посипають лід піском і коли він тане, пісок падає і стимулює нове зростання лози.

В Україні не дивлячись на прибутковість вирощення журавлини — ця ніша не зайнята підприємствами. 95% усіх насаджень журавлини в Україні — дикорослі. В Україні вона росте здебільшого в трьох областях — Житомирській, Рівненській та Волинській. Для місцевих жителів збирання журавлини прирівнюється до стабільної сезонної роботи. За день можна назбирати по 45 — 50 кілограмів журавлини, та заробити 1500 — 1700 гривень.

Боротьба IT-гігантів: Microsoft та Intel вчаться вирощувати огірки (відео)

У ЄС забруднено близько 80% земель (результати дослідження)

Вчені розробили робота зі штучним інтелектом для збирання ягід (відео)

 

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: