Фермер з Волині вирощує унікальні ягоди “життя та молодості”
Володимир Глушко — один з небагатьох фермерів, які наважилися вирощувати жимолость. В Україні його плантація є другою, а у Волинській області взагалі найбільша. Поки вирощування ягід, які ще називають “життя та молодості” в Україні лише набирає обертів, пише “Агро-Центр”.
Володимир Глушко прийшов у фермерство недавно і одразу почав вирощувати саме жимолость, про це розповідає газета Волинь-нова.
Аби побудувати справу правильно, фермер для початку відвідав спеціалізоване господарство на Вінниччині. Саме, там дізнався про те, які ягідні культури є перспективними. Хоча найбільшою популярністю користується лохина, Володимир вирішив вирощувати жимолость.
На Хмельниччині відкриють новий завод з ТЕЦ, що працюватиме на соняшниковому лушпинні
“Треба братися за нове, тоді можна сподіватися на успіх”,
— каже Володимир Іванович.
Ягоди жимолості є дійсно унікальними. В давні часи плоди використовували для лікування багатьох хвороб. До того ж не лише самі ягоди, а й листя, кору та коріння. Жимолость містити навіть рідкісний селен, який називають мікроелементом молодості.
Окрім користі ягід “життя та молодості”, ця культура є досить невибагливою у вирощуванні. Росте на будь-яких типах ґрунтів. Не потребує крапельного зрошення. Плодоносить до 40 років. Та ще й шкідників та хвороб на неї в Україні немає.
Українські дикорослі яблука та груші продаються в Європі як органічні
Окрім користі та простоти у вирощування, ця культура є нішевою, тому є економічно вигідною. Нині попит на жимолость значно перевищує пропозицію. Кілограм жимолості продають навіть по 300 гривень. З одного куща збирають по 3–5 кілограмів плодів, а з канадських сортів — по 8–10. Тому це одна з найперспективніших культур.
В Україні у “бетономішалці” підробляли відомий бренд кави (фото)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: