Фермери розповіли, як правильно поливати цибулю, щоб отримати гарний урожай

Без поливу отримати хороший урожай цибулі практично неможливо. Для того, щоб виростити хороший овоч, потрібно добре контролювати вологість грунту.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Для цибулі є два критичні періоди. Перший – отримання сходжень, другий – формування ріпки. Другий період характеризується появою 7 – 8 листків.

У зоні залягання насіння та кореневої системи вологість ґрунту має бути на рівні 75 – 80%. Контролювати показник допоможе тензіометр, який не коштує багато грошей.

Для того, щоб волога розподілялася рівномірно і якомога далі від стрічки крапельного зрошення, полив треба проводити з інтервалами. Наприклад, після 8 годин поливу треба робити паузу на 2 години.

У період від 2 до 7 листків можна штучно створювати дефіцит вологи. Для цього потрібно збільшити інтервали у 2 – 3 рази. Така методика спонукає кореневу систему в пошуках води розгалужуватися й освоювати більш глибокі шари ґрунту.

Коли рослина увійшла в стадію формування цибулини, то забезпечення вологою потрібно відновити до попереднього рівня і утримують його до 30 – 50-відсоткового полягання пера.

Читайте також: В Україні зібрали рекордний урожай гречки

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: