Фермери з Сумщини планують перетворити ягідник на місце відпочинку

Сьогодні фермерство перестає бути лише справою для прибутку. Все більше господарів цікавляться таким напрямком як еко-туризм. Так і українське підприємство “Інберрі”, яке займається вирощуванням органічної ягоди перетворює свій ягідник на місце для релаксу та відпочинку, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Аgrotimes.

Інна Колосок головний агроном ТОВ агрофірми “Інберрі“, розповіла, що подібну ідею — з перетворення ягідника в місце відпочинку побачила у швейцарських колег:

“Наприклад, мені було цікаво поспілкуватися зі швейцарцями, для яких органічний ягідник –– це не тільки комерційний проєкт. Про органічне вирощування в них особливе уявлення: це і чисте повітря, і місце для релаксації.”

За словами Інни господарство “Інберрі” має всі умови аби створити подібне в Україні.

“Територія ягідника — це не лише розораний для нього масив і не тільки господарська зона. Тут є місце для зони відпочинку, яку поступово облаштовуємо. Зберегли кілька сосен, які росли на місці ягідника раніше, плануємо збудувати альтанку, зробити це місце ще затишнішим і комфортнішим.”

Перших гостей приймали вже цього року. Першими відвідувачами були діти їм показали як росте лохина. Малечі навіть дозволили власноруч зібрати ягід.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: