Фермерів підкорюють банани блакитного кольору (фото)

“Банан Блакитна Ява” (Blue Java Banana) — незвичний екзотичний фрукт. Банани цього сорту мають блакитне забарвлення та фантастичний смак, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “ЗЕРНО”.

Головною особливістю цього фрукту є його забарвлення. Формою він не відрізняється від звичайних бананів, а от колір шкуринки яскраво блакитний. Плоди мають дещо пильний відтінок, а не жовтий. “Blue Java Banana” називають ще “банани-морозиво“, тому що на смак вони нагадують ванільне морозиво або заварний крем.

Не помідори: в українських теплицях вигідно вирощувати салат

Рости подібні фрукти можуть в більш холодному кліматі, в порівнянні з традиційними сортами. Головною умовою аби виростити незвичне дерево у своєму саду є достатня кількість сонячного світла та можливість утеплення ягоди, коли температура значно знизиться. Аби почати плодоносити дереву потрібно декілька років.

Вигідний бізнес: фермер в Україні вирощує півтисячі гектарів коноплі (деталі)

Блакитні банани не поступають корисними властивостями традиційним сортам. Вони є відмінним джерелом клітковини, марганцю і вітамінів В6 і С. Вживати фрукти можна в сирому вигляді, подрібнити в смузі або заморозити.

Українці вивели новий сорт картоплі

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: