Французька екзотика: на Одещині іноземна компанія вирощує тропічні фрукти (фото)

Франсуа Жан Лафітт, дипломований інженер Вищої сільськогосподарської школи у Тулузі та випускник курсу підвищення кваліфікації у паризькій бізнес-школі ESCP Europe, розвиває в Одеській області бізнес з вирощування екзотичних фруктів. На його фермі ростуть субтропічні міні-ківі, які вже завойовують ринки Європи, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Landlord.

Сад з екзотичними рослинами — актинідіями, розташовується у Беляївському районі Одещини. На гілках екзотичних дерев ростуть міні-ківі.

Інвестор з Нідерландів розповів, чи легко вести аграрний бізнес в Україні

Вигідний бізнес: в Україні вільна ніша виробництва ерінгів

Франсуа Жан Лафітт керує компанією яка займається вирощенням подібної екзотики. Свою компанію з вирощування екзотичних ягід він започаткував ще 40 років тому, а сьогодні під його керівництвом — понад 350 працівників, які доглядають плантації у п’яти країнах: Франції, Португалії, Іспанії, Італії та Україні. Загальна площа садів перевищує тисячу гектарів. Середній прибуток з 1 га — близько 10 000 євро.

В Україні врожай зернових кращій ніж у Європі

ІТ і полуниця: батько з сином в Україні створили потужний стартап (фото, відео)

Одещина привабила французів вигідним розташуванняим українського ринку, сприятливими кліматичними та ґрунтовими умовами. Після вивчення ситуації французи оформили необхідну дозвільну документацію на вирощування 20-гектарного саду поблизу села Дачне на Одещині. У 2012 році вклали перші інвестиції у створення плантацій. Для відкриття свого представництва в Україні привезли всю необхідну технологію виробництва. У подальшому новий бізнес-проект почали реалізовувати разом з українськими партнерами.

Дорогу молодим: хлопець переїхав в Італію та почав займатися фермерством (фото)

Фермери використовують новітні заводи з відділення вуглецю від кисню в Цюріху (ВІДЕО)

Перший урожай українських міні-ківі зібрали у 2015-му, а восени 2016-го міні-ківі під маркою “Made in Ukraine” вперше з’явилися в українських супермаркетах. Зібраний урожай щороку реалізується через мережі супермаркетів “Ашан”, “Сільпо”, “МегаМаркет”, Novus. Вартість 125-грамової коробочки ківі — 35 гривень. На українських полицях продається лише третина вирощеної продукції. Решту відправляють на експорт: до Білорусі, Австрії, Польщі, Чехії та Німеччини. Звісно, в Європі продавати набагато вигідніше, оскільки там ціни майже утричі вищі.

“Золота жила”: в Україні прибутково вирощувати імбир

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: