Індійські вчені відкрили новий вид рослин

Індійські вчені виявили на Андаманських островах новий вид водоростей, який охрестили “русалка”. І щоб це зрозуміти, їм знадобилося майже 2 роки.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Водночас науковці побоюються, що нововідкрита рослина може опинитися на межі вимирання. Причиною цього стануть глобальні кліматичні зміни.

Рослина має круглу зелену структуру, подібну до листя, з фактурними лініями, які сходяться в центрі. За своєю формою водорості нагадують парасольку. Близько 2 років знадобилося вченим, щоб зрозуміти, що знайдена рослина не належить до жодного раніше відомого виду. Для цього вони провели секвенування ДНК та порівнювали її з існуючою флорою.

Новий вид водоростей вони назвали Acetabularia Jalakanyakae. Jalakanyakae – це санскритське слово, яке означає “русалка”. Батьківська група виду Acetabularia також відома як “келих русалки” через свою чарівну структуру. Організми, що належать до цієї групи, попри розмір від 0,5 до 10 сантиметрів, містять лише одну гігантську клітину.

Цікаво те, що нові водорості стали першим відкриттям на Андаманських та Нікобарських островах за останні 37 років. За словами науковиці Вандани Вінаяки з Університету доктора Харі Сінгха Гура, яка не брала участі у дослідженні, до цього у 1984 році виявили вид мікроскопічних зелених водоростей Desmids.

Читайте також: В Україні рекордно знизилися ціни на яблука

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: