Історія успіху: гуцульські гриби підкорюють світ

Підприємство “Дари Гуцульщини” заснували мешканці села Путили та інших сусідніх сіл. За сезон кооператив переробляє до 20 тонн продукції, а знайти продукцію можна на полицях супермаркетів “Сільпо”, “Метро”, “Велмарт”, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Голос України”.

Сьогодні підприємством керує Сергій Терен. За сезон чернівецький кооператив переробляє до 20 тонн продукції, а мешканці можуть заробляти 1000 гривень на день.

Сергій Терен розповідає, що зазвичай селяни збирають гриби для власних потреб, а реалізовувати залишки десь на ринках чи в мережах магазинів не можуть. Кооператив став альтернативою.

Ізраїльську мацу вперше випікатимуть з української пшениці (відео)

Коли вирішили об’єднатися в кооператив, довго думали чим саме займатися. Вибирали між м’ясо, і молоко, і заготівля кормів. Сергій підтримав саме переробку грибів, тому його обрали керівником. Реалізувати проект “Дарам Гуцульщини” допоміг проект ПРООН “Місцевий розвиток.

На Львівщині вирощують органічні салати в промислових масштабах

На реалізацію проекту пішло півроку. Отримали грант на 600 тисяч гривень і вже у 2015 році почали переробляти гриби, які збирали люди. Нині у кооперативі працюють 30 місцевих мешканців, а роботу дали тисячам. Коли в перший рік отримали обладнання, то заробили 1,5 мільйона гривень, які просто роздали. Людина може заробити одну-дві тисячі гривень на день — і навіть 100 тисяч за сезон. Але ціни диктує ринок. Зараз тут приймають гриби по 100 гривень за кілограм.

Фермер з Китаю придумав спосіб врятувати рідне село від вимирання за допомогою квітів (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: