Ізраїльську мацу вперше випікатимуть з української пшениці (відео)

Ізраїльтяни вирощують пшеницю в Чернігівській області для випікання релігійного хлібу – маци, пише “Агро-Центр”, з посиланням на UA: Чернігів.

За словами підприємців, в Ізраїлі неможливо виростити таку пшеницю як в Україні. Українське ж зерно – ідеально пасує для випікання традиційної маци.

В селі Ясенівка Городнянського району, що на Чернігівщині, під пильним наглядом ізраїльтян йде збір кошерної пшениці, з якої в Ізраїлі будуть випікати — мацу (релігійний хліб ізраїльтян).

“В Ізраїлі не росте така спельта (пшениця) на мацу. Тут вона здорова, смачна і лабораторні показники хороші. Два роки тому я купував небагато для експерименту і все пройшло добре. Тому зараз хочу взяти велику партію. Я — першовідкривач у налагодженні таких контактів з Україною — закуповую зерно, роблю на своєму млині борошно і виготовляю мацу. Це вперше в Ізраїлі. Раніше привозили вже готову мацу з Америки та Англії”,

— розповів підприємець з Ізраїлю — Асаф Нов.

 

 

Замовники з Ізраїлю пильно стежать за вирощуванням та процесом збору пшениці, адже збір кошерної пшениці дуже складна і кропітка праця. Підприємство в Ясенівці, обрали через відсутність будь яких хімікатів на виробництві. Вирощування зернових там повністю органічне.

Ціни на продукти харчування в Україні не припиняють зростати

Планується зібрати 44 тонн органічної пшениці. В ізраїльське місто Хайфу зерно доставлять транзитом через Одесу.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: