Як часто поливають огірки та помідори в літню спеку

В літній період без поливу рослини швидко втратять можливість до росту, розвитку та плодоношення. Вода потрібна для живлення рослин. В спекотні місяці питання регулярних поливів особливо гостре, пише prostoway.

Полив помідорів

Кількість води для поливу залежить від періоду росту та достигання плодів. Від моменту висаджування у відкритий ґрунт до утворення помідорів зволоження повинно бути вглиб до 25 см. Коли плоди достигають, варто збільшити рівень зволоження до 30 см. Оптимальний режим — двічі на тиждень по 10 л на 1 кв.м. Мова тільки про полив. Дощування не рекомендується проводити.

Читайте також: Що робити, якщо на помідорах починає скручуватися листя: підживлення, яке допоможе

Полив огірків

Серед багатьох рослин саме огірки надзвичайно вимогливі до поливу. Причина в тому, що вони на 90% складаються з води. Тому вода для них критично важлива.

Огірки більше випаровують води, ніж помідори. Причина в великій площі листя. Саме тому огірки рекомендується мульчувати, щоб залишати ґрунт довший час зволоженим. В спеку рекомендується поливати огірки щодня.

Читайте також: Чим підживити помідори в період бутонізації: поради дачників

В посушливий період норма води становить 5-7 л на 1 кв.м. Звичайно, всі поливи виконують ввечері або вранці. Вода повинна бути теплою, а не холодною. Інакше полив не буде мати сенсу, бо рослина отримає стрес від різкої зміни температури.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: