Як не можна зберігати сир: названо помилки, які ми допускаємо

Щоб продовжити термін зберігання сиру, необхідно використовувати спеціальний сирний папір, пергамент, вощений папір, сирний ковпак або оцет.

Детальніше про це повідомляє Агроцентр.

Деталі: Фахівці повідомляють, що зберігати сир в поліетиленовій плівці – величезна помилка

Багато сирів, які ви купуєте, упаковані в поліетиленову плівку. Але зберігати їх у такому вигляді – це найгірше, що можна зробити. Сир може виступати в ролі губки, поглинаючи пластифікатори, які надають поліетиленовій плівці здатність розтягуватися і чіплятися. Обидві ці проблеми впливають на смак сиру, а також погіршують його якості, в результаті чого він втрачає свою придатність.

Найкращі інструменти для зберігання сиру:

Спеціальний сирний папір: це двошаровий продукт, який дозволяє сиру дихати і зберігати вологість.

Пергамент або вощений папір: якщо сирний папір недоступний, ви можете обернути сир пергаментом або вощеним папером, який захищає його від висихання, підтримуючи при цьому доступ повітря і вологість.

Сирний ковпак: це скляна тара, яка дозволяє сиру створювати свою власну температуру і вологість. Ковпаки добре себе зарекомендували, а також вони є відмінним декором для кухні.

Оцет: помістивши невелику кількість оцту на марлю або паперовий рушник перед зберіганням сиру, можна врятувати його від цвілі. Оцет діятиме як свого роду бар’єр, але при цьому на смак він ніяк не вплине.

Зауважимо, що рекомендується тримати сир в спеціальних ящиках в нижній частині, оскільки в цих місцях зазвичай трохи тепліше. Температура повинна становити від 4 до 10 ° C, тому найхолодніша частина вашого холодильника може бути для нього згубною. Крім того, що в ящиках помірніша температура, у них є ще одна прихована перевага: вони підтримують вологість, необхідну для сиру.

Джерело: сайт OBOZREVATEL

Читайте також: Названо продукти, які навесні подорожчали і подешевшали найбільше

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: