Як побороти фітофтороз і борошнисту росу за допомогою йоду
Йод — недороге і доступне всім дачникам підживлення, яке не тільки збільшить врожайність ваших грядок, а й захистить від більшості хвороб, позбавить від шкідників. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами, як правильно використовувати йод для удобрення і зміцнення імунітету рослин.
Про це інформує Ukr.Media.
Кілька крапель йоду здатні позбавити рослини борошнистої роси, гнилі плодової та кореневої, грибка і цвілі.
Ось як використовувати йод від фітофторозу
Фітофтороз — це небезпечне захворювання, яке здатне повністю погубити рослину. Цей грибок знищує листя, плоди рослин. Вам потрібно змішати 1 л нежирного молока, 10 літрів води та 15 крапель йоду. Оброблюйте рослини раз на 10 днів. Використовувати можна на 15 тижні, після того, як з’явилися сходи.
Йод проти шкідників
Особливо рослинам докучають личинки хруща і довгоносики. Однак, існує перевірений засіб, який надовго вижене їх з вашого городу. Розбавте у відрі води (10 літрів) 20 мл аптечного йоду. Полийте рослину — 1 літр розчину під 1 кущ. Особливо добре цей засіб працює для смородини та аґрусу.
Йод проти борошнистої роси
Борошниста роса вражає смородину, малину, аґрус, троянди та огірки. Обробіть рослини розчином йоду і врятуйте свої рослини. Розведіть у 10 літрах води 1 столову ложку рідкого або натертого мила, 1 л нежирного молока і 10 крапель йоду. Обприскувати потрібно 1 раз на 14 днів поки захворювання повністю не зникне
Читайте також: Правильне підживлення капусти на початку літа для вдалого врожаю
Йод як добриво використовується для огірків і помідорів. Розчиніть у 5 літрах води 10 крапель йоду. Поливайте, коли з’явилися перші суцвіття. Розрахунок — 1 літр під 1 кущ рослини.
Важливе зауваження! Якщо ви ллєте під корінь це добриво — вам потрібно відступити від стебла близько 10 см. Краще прокопати лунку на цій відстані. Це потрібно для того, щоб не обпекти корінь.
Використовуйте у своєму саду йод. Це повністю натурально і безпечно.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: