Як позбутися мишей на ділянці: допоможуть ці рослини

Миші на ділянці або в будинку – це проблема, з якою стикаються багато садівників та дачників. Ці гризуни не тільки псують і з’їдають запаси продуктів, а й розносять інфекції та хвороби, пише Pixel inform.

До того ж, вони можуть пошкодити коренеплоди, цибулини квітів та кору дерев та чагарників. Як же боротися із цими непроханими гостями?

Існує безліч способів позбавитися мишей: кішки, отрути, мишоловки, ультразвукові прилади і т.д. Але є ще один ефективний та безпечний метод – використання рослин, які відлякують мишей своїм запахом чи отруйністю. Ось деякі з них.

Нарциси

Ці гарні квіти не лише прикрасять ваш сад, а й захистять його від мишей. Цибулини нарцисів містять алкалоїди, які отруюють гризунів. Ви можете обсипати цибулини коріандром і розкладати їх на ділянці чи в будинку. Коріандр також має неприємний для мишей запах.

Пізньоцвіт осінній

Це отруйна рослина, яку можна використовувати як приманку для мишей.

Для цього потрібно змішати насіння з крупою і розсипати по місцях скупчення гризунів. Також ви можете посадити рослину на городі, щоб відлякувати мишей та інших шкідників.

Багно болотне

Ця рослина має різкий запах, який не виносять миші. Ви можете розкладати гілочки багна біля входів у мишачі нори або по периметру ділянки.

Бузина

Це чагарник, який також виділяє отруйні речовини для гризунів. Посадка бузини на ділянці допоможе захистити дерева та квіти від пошкодження кори та цибулин.

Пижмо дівоче

Ця рослина має інсектицидні властивості і допомагає боротися з комахами-шкідниками. Крім того, його стебла можна прив’язати навколо стовбурів дерев та чагарників або розкласти на корінні, щоб відлякати мишей.

Коріандр (кінза)

Це ароматна рослина, яку можна висівати на городі в місцях, схильних до атак мишей. Також ви можете використовувати сухий коріандр для розкладання по будинку та у підвалах. Коріандр містить ефірні олії, які відштовхують мишей своїм запахом.

Томати

Ці овочі не тільки корисні для здоров’я, а й для захисту саду. Висушену зелень томатів можна подрібнити та посипати під деревами та чагарниками. Це допоможе відлякати мишей та захистити кору від їхніх зубів.

Чорнокорінь

Ця рослина має колюче листя та неприємний запах, який відштовхує мишей. Посадка чорнокореня на городі допоможе зберегти врожай від гризунів.

Реп’ях

Ця рослина також має колючки, які заважають мишам проникати у запаси продуктів. Ви можете розсипати насіння реп’яха між ящиками з овочами або фруктами. Миші не ризикуватимуть нариватися на колючки та залишать небезпечне місце.

Полин

Ця рослина має сильний запах, який не подобається не тільки мишам, а й комахам. Ви можете розкласти гілочки полину по будинку, підвалу чи ділянці. Це допоможе позбутися небажаних гостей.

Ромашка

Ці квіти не лише гарні, а й корисні. Вони мають аромат, який відлякує мишей та інших шкідників. Посадка ромашки в саду допоможе захистити насадження від гризунів.

Пижмо

Ця рослина має різкий запах, який не виносять миші. Ви можете зібрати пучки пижми та розкладати їх по підвалах, коморах або інших місцях, де зберігаються продукти. Це допоможе зберегти запаси від мишей.

Як бачите, є багато рослин, які допоможуть позбавитися мишей на ділянці або в будинку.

Читайте також: Чому обов’язково перекопувати картопляну ділянку восени

Вибирайте ті, які вам більше подобаються чи підходять за умовами вирощування. І не забувайте про інші методи боротьби з гризунами, щоби посилити ефект.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: