Як позбутися слимаків на городі: поради для городників

Слимаки на городі – товариші, від яких важко позбутися. Безневинні на перший погляд, вони завдають непоправної шкоди рослинам, поїдаючи практично все, що трапляється на їхньому шляху, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

І поки вам здається, що до грядки слимаки доповзуть через місяць, то вони вже взяли і з’їли вашу капусту. Давайте розберемося, як знищити слимаки на городі.

Читайте також: Як врятувати розсаду, якщо вона сохне та скручується

Слимаки на городі – як позбутися

Слимаки люблять дощ і підвищену вологість. Тому, як тільки встановлюється дощова погода, вони – тут як тут. Але є те, чого слимаки не люблять, а ще їхня любов до деяких речей може стати згубною для них самих. Є кілька способів, як боротися зі слимаками в городі:

  • Пряні трави 

Слимаки люблять капусту, а ось прянощі – не дуже. Тому, засаджуючи город, можна спеціально зробити так, щоб слимаки всюди натикалися на пахучі трави. Висадіть по периметру ділянки, уздовж і між грядок петрушку, розмарин і шавлію. Коли розберетеся зі слимаками, то прянощі заберете на кухню. 

  • Яєчна шкаралупа і кава

Можна зробити бар’єр, який слимакам буде не під силу взяти. Розсипте між грядок яєчну шкаралупу або кавову гущу – і їм не вдасться повзти по такому матеріалу, тож вони почнуть шукати інший шлях.

  • Гірчиця

Можна обробити рослини від слимаків розчином гірчиці. Для цього 150 г гірчичного порошку розведіть у відрі (10 л) води. Рослини і грунт потрібно буде обприскати розчином ввечері, а через день повторити цю процедуру.

  • Пиво

Виявляється, слимаки – пивомани. Але пиво згубне для них. Візьміть одноразові стаканчики і закопайте їх на грядці на рівні землі. У стаканчики налийте трохи пива – так вийде пастка для слимаків. Увечері її встановіть, а вдень прикривайте – щоб не погубити хороших комах. Замість пива можна взяти компот, який прокис, сік або сироп.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: