Як позбутися слимаків на городі?

Слимаки, зазвичай, з’являються у садах та городах ранньою весною, а зникають лише пізно восени, тому встигають нанести чимало шкоди, адже їдять вони все: овочі, фрукти, траву та декоративні рослини. Про це пише apostrophe.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Пастки

Увечері хаотично розставити в саду якомога більше вологих предметів (слимаки обожнюють вологу), таких як мішки, шматки фанери, папір, вологі дошки, капустяне листя, а вранці вже можна збирати “врожай”.

Чистота

Слимаки не люблять бути в чистому та сухому середовищі, тому регулярне прибирання в саду цілком імовірно відлякає їх. Особливо ретельно варто прибирати восени – прибрати все листя і залишки рослин, щоб там не зимували слимаки.

Сонячні ванни

Прямий вплив сонця на слимаків дуже шкідливий, тому потрібно постійно очищати сад від бур’янів, аби вони не утворювали рятівні тіні для небажаних гостей.

Допомога лісу

Ропухи, жаби, їжаки та деякі птахи обожнюють поласувати слимаками. Хоч не варто влаштовувати в себе в саду зоопарк, однак і проганяти випадкову жабу з ділянки теж не треба, бо вона може допомогти в боротьбі зі слимаками.

Суха земля

Як відомо, слимаки люблять вологе середовище, тому чудовим способом боротьби з ними може бути сушіння ґрунту шляхом дренажування території. До того ж від цих процедур і рослинам буде краще.

Хімічна зброя

Слимаки – ніжні створіння, які бояться мінеральних добрив та кальцію, тому можна удобрити ними ділянку. Водночас головне все робити в міру, щоб не нашкодити рослинам.

Спеціалізовані засоби

Один з найпростіших способів боротьби зі слимаками – зайти в магазин для садівників та купити спеціальний засіб.

Читайте також: Жнива-2022 стартували: на Одещині розпочався збір озимого ячменю

Купіть пива

Також можна купити пиво, яке так полюбляють слимаки, а цю слабкість можна використати проти них самих. Експерти радять закопати в землю склянку, заповнену наполовину пивом, але так, щоб до неї був вільний доступ, і вже на ранок у ній буде десяток шкідників.

Спеції

Садівники стверджують, що вигнати слимаків із саду чи городу раз і назавжди можна за допомогою ароматних спецій: розмарину, сушеної петрушки, базиліку, кінзи, просто розклавши їх на ділянці.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: