Як позбутися від мурах на городі: ефективний спосіб

Садові чи домашні мурахи відрізняються від лісових. І якщо з дитинства нам відомо, що лісові мурахи – санітари лісу, то ті, що з’являються там, де ми живемо, корисні лише почасти. А загалом – завдають чималої шкоди. Про це пише media.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

За допомогою борної кислоти

Дачники використовують дану речовину на ділянці в якості підживлення, але можна також і прогнати мурах з її допомогою. Необхідно приготувати спеціальну суміш, яка стане згубною для комах.

Потрібно змішати в стандартній склянці пару ложок води, таку ж кількість цукру, маленьку ложку зацукрованого варення (або меду) і третину ложки самої борної кислоти.

Склад доводиться до однорідного стану, наноситься на щільний папір або картон. Потім треба його залишити в місцях, де часто з’являються комахи.

Можна проводити процедуру кілька разів.

Окріп

Так, звичайний окріп допоможе, якщо ви виявили мурашник — просто залийте окропом мурашник та площу навколо і мурах ви деякий час точно не побачите. Якщо цей безпечний метод не спрацьовує — переходьте до наступного пункту у статті.

Читайте також: Чим полити цибулю, щоб виросла “розміром з кулак”

За допомогою дихлофосу

Цей метод використовують дачники, на городі яких комахи організували мурашник. Позбутися від такої кількості шкідників за один раз вкрай складно.

Але є один метод, який дозволить вам розв’язувати проблему просто і швидко.

Візьміть відро води, помістіть всередину спрей з дихлофосом і натисніть тричі. Дану отруту потрібно вилити на сам мурашник. Засіб ефективний, але користуватися ним часто не можна.

Через агресивний склад дихлофосу можна серйозно погіршити склад ґрунту.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: