Як правильно обробляти грядки під часник, щоб усі хвороби обходили стороною

Цього року практично кожен другий городник скаржився на випадки захворювання часнику хибною борошнистою росою (пероноспорозом) та фузаріозом.

Трохи рідше городники стикаються з такими хворобами як рожева коренева гнилизна, біла гнилизна, зелена гнилизна і небезпечним вірусним захворюванням — мозаїкою часнику, пише Ukr.Media.

На щастя уникнути таких неприємних ситуацій при вирощуванні часнику досить просто. Для цього необхідно правильно обробити грядки після висаджування часнику в землю. Восени після посадки часнику, а також навесні, коли розпочнеться потепління, грядки необхідно пролити розчином марганцівки.

Марганцівка — відмінний засіб проти низки захворювань, що мають вірусну, бактеріальну або грибкову природу. Розчин застосовують проти:

  • роси борошнистої;
  • фітофторозу;
  • гнилизни різного виду;
  • мозаїчної хвороби;
  • ніжки чорні.

Для приготування розчину у 10 л води розведіть марганцівку таким чином, щоб колір розчину був яскраво рожевим, насиченим. Цього обсягу вистачить на обробку 2 кв.м посадок часнику. Навесні для обробки грядок знов зробіть такий розчин. Така проста та бюджетна обробка допоможе знезаразити як землю, так і вже посаджений часник і дозволить отримати чудовий урожай великих головок часнику.

Читайте також: Як знизити кислотність грунту: поради досвідчених дачників

Приготовлений розчин не підлягає зберіганню, його необхідно одразу використати.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: