Як правильно поливати баклажани, щоб вони не гірчили

Фахівці радять дачникам раз і назавжди запам’ятати важливе правило: “Баклажани в жодному разі не повинні стикатися з нестачею вологи”.

Про це пише Ukr.Media.

Якщо культура ростиме на грядці, ґрунт на якій часто виявляється сухим, то плоди, що формуються, отримають явний гіркий присмак.

Щоб уникнути такого результату, необхідно регулярно і досить рясно поливати баклажани.

У перші півмісяця після посадки процедуру треба проводити щодня. На 2-3 рослини вистачить по одній лійці.

Після завершення цього періоду полив можна зробити більш рідкісним — раз на 3-4 дні. У спекотні періоди — раз на 2 дні.

Читайте також: Скільки разів за сезон потрібно підгортати картоплю: поради агрономів

Згодом норма витрати води повинна підвищиться до однієї лійки на кожну рослину.

Поливати баклажани треба під корінь. Рідина не повинна потрапляти на листові пластинки, стебла і овочі, що формуються.

При поливі популярної городньої культури треба використовувати теплу воду.

Після завершення кожної процедури, необхідно здійснювати розпушування ґрунту.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: