Як правильно поливати кущі у спеку: поради городників

В Україну прийшло літо, а з ним і спека. У таку спекотну погоду овочі потребують більшої кількості води. Томати належать до тих культур, які з вдячністю відгукуються на поливи. При дотриманні деяких правил помідори благополучно переживуть літо і порадують великим урожаєм, пише уніан.

Як часто поливати помідори у відкритому ґрунті в спеку

У звичайну теплу погоду кущам достатньо одного поливу на тиждень. Як часто поливати помідори в спеку – залежить не тільки від погоди, а й від стадії росту рослини.

До появи плодів полив потрібно проводити в міру висихання ґрунту – зазвичай це раз на 2-3 дні. А в період плодоношення давати воду томатам потрібно раз на 2 дні або навіть щодня, якщо ґрунт швидко висихає. Річ у тім, що на дозрівання плодів рослини витрачають багато води, і нестача вологи знизить урожайність.

Читайте також: Роль України у світовому ринку масляних культур: аналіз і перспективи

Якщо немає можливості так часто поливати овочі, то рекомендується замульчувати грядки. Шар мульчі довше збереже вологу і запобіжить висиханню ґрунту. Це чудовий варіант для тих, хто рідко з’являється на дачі.

Як поливати помідори у спеку правильно

Дачники рекомендують не поливати помідори в спеку опівдні. При високій температурі вода, що потрапила на листя, може викликати сонячні опіки. Краще дочекайтеся ранку або вечора.

Читайте також: Чорні плями на помідорах: як врятувати врожай домашніми методами

Також не можна поливати томати холодною водою. Велика різниця між температурою повітря і рідини викличе стрес у рослин. Щоб цього уникнути, наберіть воду в бочки і залиште нагрітися під сонцем.

Кількість води при поливі у спеку в середньому становить 7-10 л на квадратний метр ділянки, або 1 л під кожен кущ. Перевірити, чи достатньо помідорам води, можна за допомогою палиці. Якщо вона легко встромляється в землю, то рідини потрібно більше. А якщо проходить через ґрунт насилу і застряє (тобто ґрунт уже вологий), то поливайте зовсім небагато.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: