Як правильно зрізати перці, щоб вони не гнили: поради експертів
Багато городників скаржаться на погану лежкість перців, інформує Ukr.Media.
Деякі дачники підкреслюють: зібрані плоди можуть дуже швидко згнити. Чому так відбувається? Виявляється, справа не лише у порушеннях умов зберігання овочів.
За словами експертів, проблема може бути пов’язана і з однією серйозною помилкою, яка допускається багатьма при збиранні врожаю.
Дачники, що неправильно зрізають перці з кущів, ризикують швидко втратити врожай.
Як правильно зрізати перці
Бажаєте, щоб зібрані плоди зберігалися дуже довго? Тоді правильно знімайте їх із кущів! Зрізати кожен перець треба так, щоб на ньому залишалася плодоніжка завдовжки 4-5 сантиметрів.
Читайте також: Однієї води недостатньо: що треба зробити з огірками після кожного поливу
Щоб процес не супроводжувався серйозними труднощами, бажано використовувати досить гострі ножиці. Збереження на овочі стеблового органу достатньої довжини збільшує шанси підвищення лежкості перців.
Швидше за все плоди пролежать дуже довго. Вони, напевно, не згниють у перші тижні після збирання врожаю. А тим більше у перші дні.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: