Як прискорити проростання насіння: 4 методи для неймовірного врожаю

Серед дачних жителів дуже багато тих, хто обожнює возитися з землею. Це не тільки фізичне навантаження, а й емоційна розрядка. А ще більше задоволення приносять плоди вашої праці. Однак не завжди урожай проростає швидко і рівномірно, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Ми розкажемо, як прискорити проростання насіння томатів, баклажанів, моркви та інших овочів.

Як розбудити насіння – прості способи

Існує кілька способів, як зробити так, щоб швидка схожість насіння стала нормою вашого городу.

Контрастне промивання

В першу чергу вам потрібно занурити насіння в гарячу воду і потримати його 4-5 секунд. Потім негайно занурте його у холодну воду. Повторіть цю процедуру мінімум 5 разів. Обробка гарячою водою, а потім різка зміна температури сприяє проростанню насіння.

Щоб вам було зручніше вимочувати насіння, можете зробити з марлі невеликий мішечок і помістити його туди. Будьте впевнені, що все насіння залишиться на місці і не “втече” в раковину.

Читайте також: Як за допомогою звичайної кухонної губки врятувати кімнатну рослину від гниття

Настоянка на горілці

Ще один варіант, як розбудити насіння – замочити його у горілці або 45-градусному спирті. Залиште його на півгодини, а потім можете приступати до роботи на городі.

Компостний чай

Візьміть два літри талої води (дощової, річкової, снігової), додайте 10 мл будь-якого варення і 70 г зрілого компосту (стакан сухої речовини). Покладіть туди мішечок з насінням на той час, який потрібен для певного типу насіння.

Порада: бобові потрібно замочувати 4-5 годин, огірки, гарбуз і капусту – 12 годин, помідори, буряк і салат – не менше доби, моркву і селеру – дві доби.

Як прискорити проростання насіння томатів та інших культур

Городники випробували вже безліч способів, проте є один реально дієвий. На етапі замочування насіння вам потрібно його підігрівати. У цьому вам допоможе звичайна грілка. Наберіть в неї 50 мл гарячої води, поставте зверху банку з насінням і оберніть її в махровий рушник, щоб температура швидко не знижувалася. 

Використання цих простих порад дозволить вам насолодитися неймовірним урожаєм і харчуватися здоровими і смачними овочами прямо з городу.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: