Як швидко видалити кісточку з вишні та черешні: поради

Якщо ви вже знаєте, як правильно заморожувати вишню, радимо також звернути увагу на прості лайфхаки, як швидко дістати кісточки з цих ягід. Про це пише newsyou.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Пресс для часнику

Майже кожна господиня на кухні має універсальний механічний пристрій – прес для часнику. У багатьох конструкціях передбачена функція діставання кісточок з ягід із зручним штирком.

Скріпка

Навіть звичайна канцелярська скріпка підійде для того, щоб витягти кісточку – її потрібно використовувати як ложку. Такий спосіб, звичайно, ефективний, але при цьому можна трохи забруднити руки.

Шпилька

Ще один спосіб – за допомогою шпильки. Вводимо шпильку з боку черешка і акуратно підчіплюємо кісточку. Такий метод підходить, якщо у вас невелика кількість вишні чи черешні. Але якщо ягід багато, швидко втомлюються пальці, і не дуже зручно тримати шпильку.

Коктейльна трубочка, дерев’яна шпажка або олівець

Вставляємо трубочку для напоїв з боку черешка і обережно видавлюємо кісточку. Мінус цього – соломинка швидко починає гнутися, і нею стає незручно працювати. За таким же принципом можна скористатися дерев’яною шпажкою або олівцем.

Пінцет

Також можна скористатися пінцетом для брів – вводимо біля черешка і витягаємо кісточку, а вишня чи черешня при цьому залишається практично цілою.

Читайте також: Коли збирати урожай часнику: ознаки стиглої культури

Пляшка

Беремо чисту пляшку з шийкою такого діаметру, щоб у неї входила кісточка, але при цьому не розвалювалася ягода. Поміщаємо ягоду зверху та за допомогою дерев’яної палички або соломинки для коктейлю видавлюємо кісточку. Вона опиниться всередині пляшки.

Чайна ложка з вузьким кінцем

Якщо у вас є ложка з вузьким кінцем, можна скористатися нею для видалення кісточок. Мінус цього – отримані вишні будуть не ідеальними.

Кулькова ручка

Необхідно взяти кулькову ручку, вийняти з неї стержень, залишивши лише прозорий корпус. Вводимо його біля черешка і витягуємо кісточку.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: