Як виглядали овочі та фрукти до зустрічі з людиною (ФОТО)

Наступного разу, коли вам захочеться вкусити соковитий шматочок кавуна чи поїсти хрумкої морковки, подумайте про те, що колись вони були зовсім іншими. Про це повідомляє 24 канал.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Перш ніж людство почало вирощувати культури, вони були не такими, до яких ми звикли. Аби надати рослинам бажаних ознак, фермерам доводилося довгий період працювати над ними. Тож якими вони були до зустрічі з людиною – дізнайтеся далі.

Кавун

Давні кавуни мали невеликі розміри та менший вміст лікопіну, який надавав їм червоного кольору. А на смак були не солодкими, а навіть гіркими.

Банан

Багато твердих кісточок, округла форма та незручна для лущення шкірка – нелегко в цьому описі впізнати сучасний банан, але саме таким він колись був.

Читайте також: Компанія “Агро-Центр” надає в користування приміщення для бізнесу із постраждалих територій

Баклажан

Овоч нагадував лимон із колючками. Протягом історії був і білими, і блакитними, і фіолетовими, і навіть жовтими. А ще мав шипи в місці з’єднання стебла із плодом та був меншими за розміром, не такими продовгуватим.

Морква

Учені вважають, що спочатку морква була фіолетовою або білою, із тонким роздвоєним корінням та стійким запахом. А ще вона була дуже жорсткою. Складно впізнати в цьому сучасний яскравий плід, еге ж?

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: