Як використовувати дріжджі при вирощуванні огірків

Висадили огірки на грядку, а вони не ростуть. Є простий спосіб змусити рослину активно нарощувати зелену масу, повноцінно розвиватися та готуватися до плодоношення, пише prostowаy.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Після поливу листя стане більшим, набуде насичений зелений колір, почнеться активне плетіння. Причин гальмування зростання багато, але найчастіша – несприятливі погодні умови.

На початку літа ночі часто холодні, а огіркам для розвитку потрібна нічна температура вище 15 градусів. Також пригнічення відбувається через нестачу підживлення.

Допомогти огіркам перенести стрес із-за холоду та забезпечити їх поживними речовинами допоможуть звичайні хлібопекарські дріжджі.

Дріжджі – це вся таблиця Менделєєва в одній упаковці, що дуже цінують баштанні культури, які гостро потребують не тільки азоту, але й інших поживних речовин.

Як приготувати дріжджове підживлення

Для приготування маткового розчину необхідно з’єднати 1 літр теплої води, 1 столову ложку сухих дріжджів, 1 столову ложку цукру, ретельно розмішати до розчинення цукру та залишити на дві години у теплому місці, але не на сонці.

Через 2 години матковий розчин необхідно вилити у 5 літрів теплої води.

Якщо використовуються пресовані дріжджі, то на літр води береться 100 г дріжджів та 2 столові ложки цукру. Через дві години розведені дріжджі необхідно вилити у 10 літрів води.

В обох випадках виходить концентрат. Щоб отримати робочий розчин концентрат необхідно розбавити.

Для цього 1 літр концентрату розводять у 10 літрах води. Під кожну рослину вноситься 1 літр одержаного розчину.

Щоб підвищити ефективність дріжджового добрива, слід також внести під огірки органіку (гній, перегній, траву, що напівперепріла).

Живі організми, які у дріжджах, почнуть активно переробляти органічні останки, вивільняючи поживні речовини, необхідні огіркам для розвитку.

Також можна внести попіл (1-2 ст. л. під рослину), змішати його з вологим ґрунтом, а зверху полити дріжджовим добривом.

Перед підживленням огірки треба обов’язково полити теплою водою. Це робиться перед будь-яким підживленням. По-перше, щоб удобрення не обпалило коріння.

По-друге, для кращого засвоєння поживних речовин. Рослина може всмоктувати тільки водні розчини, тому в сухому ґрунті, навіть добре удобреному, воно буде відчувати голодування, так як не зможе витягти речовини, що містяться там.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: