Як вирішити проблему півоній, які не цвітуть

На клумбах півонії завжди виділяються своєю пишністю та яскравістю. Вони прекрасні. Саме тому прикро бачити виключно зелену масу кущів без бутонів. Якщо не цвітуть, потрібно шукати причини, пише prostoway.

Причин, чому півонії не цвітуть може бути кілька:

  • поважний вік куща з півоніями;
  • неправильний вибір місця висаджування;
  • дефіцит добрив;
  • весняні низькі температури.

Читайте також: За минулий рік Україна експортувала рекордну кількість цукру

Якщо ви не пересаджували тривалий час півонії, то з часом вони дійсно мають проблеми з цвітінням. Оптимальний термін пересаджування становить раз на 5 років. Якщо у вас ще довший час півонії ростуть на одному місці, то коренева система стає щільною, знижується швидкість утворення молодих корінців. Отже, рослина перестає себе нормально забезпечувати поживними речовинами. Потрібно пересаджувати.

Зверніть увагу на вибір місця для клумби. Забагато тіні та вологи будуть негативно відображатися на півоніях. Якщо помилилися з місцем, пересаджуйте кущі. Нове місце перевірте на добрива. Якщо ви там ще не вносили, тоді з осені потрібно підтримати ґрунт суперфосфатом. Потім замульчуйте. Для цього підійде перегній.

Слідкуйте за весняними морозами. Якщо за прогнозом вони повинні бути, тоді накрийте півонії. Так ви збільшите шанси на збереження цвітіння.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: