Як виростити авокадо з кісточки вдома у горщику

Авокадо можна виростити вдома у вазоні. Якщо хочете спробувати – у подробицях написали для вас поради, як це правильно зробити, пише prostoway.

Для цього потрібно, щоб плід авокадо був стиглий. Якщо не зможете вибрати стиглого, то візьміть зелений й покладіть у пакет разом з яблуками або з бананами. Вже, коли достигне, розріжте навпіл й дістаньте кісточку.

Її краще пророщувати у воді. У землі кісточка проростає до трьох місяців. Зробіть в ній невеликі отвори приблизно 5 мм. Вставте туди 4 зубочистки й поставте кісточку зверху на склянку, щоб вода доходила до середини. Загостреним кінцем ставте догори. Коли вона трісне навпіл, то можна садити в землю.

Читайте також: Селекціонери вивели новий, стійкий до хвороб, вид помідорів 

Для авокадо підходить універсальний ґрунт. Обов’язково повинен бути дренаж. Посадіть кісточку тупим кінчиком у землю й закопайте наполовину. За кілька днів ви побачите росточок червонуватого кольору.

За три місяці рослина може вирости до 50 см. Авокадо любить багато світла й вологе повітря. Але не можна, щоб пряме сонячне проміння потрапляло на листя. Бо воно може погоріти. Поливайте рослину теплою водою.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: