Як виростити лаврове дерево вдома на підвіконні: ароматні прянощі у горщику

Лавровий лист є у кожної господині на кухні. Його можна виростити й самостійно, щоб завжди був свіжий ароматний листочок у суп чи іншу страву. Посадіть у горщику й нехай собі росте на підвіконні, пише prostoway

Поради, як правильно це зробити, читайте у подробицях.

Перед тим як висівати насіння в ґрунт, помістіть його на 7-14 днів у холодильник, воно швидше потім проростатиме. Треба очистити насіння від оболонки й замочити його в теплій воді на 3 дні.

Посадіть насінинки у ґрунт. Найкраще підійде субстрат для кактусів. Садіть насінини у горщик з дренажними отворами. Глибина 1,5-2 см, а відстань між насінням – 2см. Полийте й накрийте поліетиленом. Поставте у теплому місці, але не забувайте провітрювати парничок. Як тільки з’являться перші росточки – плівку треба зняти й зволожити ґрунт знову.

Читайте також: Хто платитиме податок на землю у 2024 році, а кого від нього звільнять

Коли сіянці трохи підростуть, і у них з’являться по 2-4 справжніх листочки. Після цього пересадіть рослинки у окремі горщики. На 2 тижні поставте їх у темне місце, так у них сформується коренева система. Потім можна виносити на підвіконня. Лавр – невибаглива рослина, не забувайте його вчасно поливати.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: