Як виростити величезний урожай огірків: копійчаний засіб який дасть приголомшливий результат

Думаєте, чим найкраще підгодувати огірки? Скористайтеся лимонною кислотою. Вже за тиждень ви побачите приголомшливий результат.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Як виростити великий урожай огірків – питання, яке турбує кожного дачника, який вклав багато праці в свій город. Але іноді так буває, що як би ви не старалися, як би не удобрювали землю, рослина або погано росте, або і того гірше – починає чахнути. Щоби швидко виправити ситуацію, потрібно застосувати маловідомий метод, який, однак дає шикарний результат. Зокрема, можна використовувати лимонну кислоту як добриво для огірків, рекомендує Главред. Досвідчені дачники кажуть, що така підгодівля дозволить зібрати 100 кг врожаю.

Лимонна кислота для огірків – в чому користь

Не секрет, що саме ґрунт дає рослині всі необхідні речовини для розвитку. Тому необхідно зробити так, щоби вона була в змозі їх увібрати. Саме лимонна кислота робить дива з ґрунтом – вона мобілізує, кальцій, мідь, залізо, марганець, цинк, цілий комплекс мікроелементів. Після такої цитратної підгодівлі рослина отримає все необхідне харчування, наповниться енергією та згодом порадує багатим урожаєм.

Важливо! Лимонна кислота як добриво не застосовується, якщо рівень кислотності ґрунту підвищений.

Як визначити рівень кислотності ґрунту

Перевірити рівень кислотності можна самостійно. Для цього необхідно покласти дві столові ложки землі в склянку кип’яченої води, ретельно перемішати і додати столову ложку 9-процентного оцту.

Якщо реакції немає, це говорить про те, що ґрунт на ділянці досить кислий. Якщо в склянці є кілька бульбашок, то ґрунт підходить для посіву огірків. Якщо бульбашок забагато, землю слід розкислити.

Огірки люблять слабокислу ґрунт. Оптимальний PH для огірків – з рівнем 4,5-5. При таких умовах коріння рослини зможе добре засвоювати всі необхідні поживні елементи і звичайну воду.

Як розвести лимонну кислоту для підгодівлі огірків

Приготувати цитратную підгодівлю для огірків дуже просто. Для цього потрібно розвести одну-дві чайні ложки лимонної кислоти в 10 літрах нагрітої на сонці води (вода повинна бути обов’язково м’якою). Цим розчином огірки поливають з розрахунку: одне відро на квадратний метр землі. Вода перед поливом цитратною підгодівлею повинна бути вологою, щоби не було опіку коренів.

Тепличні і парникові огірки, посаджені в закриті конструкції в квітні, підгодовують розчином лимонної кислоти в червні. А рослини відкритого ґрунту, посіяні в травні, удобрюють лимонною кислотою на початку липня.

Досвідчені городники кажуть, що після підгодівлі огірків лимонною кислотою вже через тиждень ви побачите приголомшливий результат.

Які рослини можна поливати лимонною кислотою

Крім огірків розчином лимонної кислоти можна підгодувати гарбузи, кабачки і патисони на відкритому ґрунті.

Також таке добриво сподобається пасльоновим культурам – томатам, баклажанам і стручковому перцю.

Підкислену воду також люблять кімнатні квіти: фікуси, бугенвиллия, драцена, папороті, азалії, гарденії, фіалки, рододендрони та гортензії.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: