Як виростити зелень на підвіконні за 7 днів

Якщо ви втратили зв’язок Київстар, то вільний час можна використати з користю вдома. Наприклад, посадити мікрогрін (молоду зелень), що встигне вирости до різдвяного столу, пише prostoway.

У молодих паростках є максимальний вміст корисних речовин, на які здатна тільки рослина. Саме тому варто і буденний, і у святковий раціон додавати мікрогрін. Купувати в маркеті не всім по кишені, а от виростити вдома — бюджетний та швидкий варіант.

Насправді навіть менше, ніж тиждень, треба для того, щоб виросла редиску чи гірчицю. Корисно та смачно ними присипати перші страви.

Щоб виростити зелень на підвіконні, вам  потрібне саме насіння для мікрозелені, плоскі контейнери з невисокими близько 2-4 см бортиками, щоб майбутні сходи могли на них спиратися.

Читайте також: На Рівненщині садівники б’ють рекорди з вирощування малини

Наповнювати такі контейнери можна легким торф’яним субстратом, а можна обійтися просто вологими паперовими серветками або навіть без них.

Насіння для мікрозелені, зазвичай, продається у великих упаковках, сіють його дуже густо, буквально в 1 мм один від одного. Адже нема причин залишати вільний простір для розвитку, росту.

Збирається “врожай” від чотирьох днів до місяця (все залежить від виду рослин, поливу тощо).

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: