Як захистити часник від гнилі для тривалого зберігання: поради дачникам

Підготувати правильно часник до зберігання — запорука того, що ви не будете мати проблем з його загниванням та псуванням. Організація прохолодного місця, викопування та просушування голівок часнику — стандартні процедури, ефект від яких треба посилити біологічною обробкою. Саме про неї піде далі мова, пише prostoway.

Як зберегти

Починаємо з викопування часнику. Стебло відразу обрізати не треба. Залишіть його, бо голівки ще будуть наливатися. Струсіть землю та підготуйтеся до обробки.

Читайте також: Хитрощі зимового посіву кропу: як виростити ароматну зелень із перших днів весни

Зробіть розчин з наступних компонентів: «Фітохелп» 15 мл на 2 л води та прилипач 2 мл. Добре збовтайте та обробіть з пульверизатора викопаний часник.

Читайте також: Озвучено оновлені ціни на ріпак в Україні

Так обробка захистить часникові голівки від хвороб, не дасть розповсюджуватися патогенній мікрофлорі та гнилі. Тож ваш врожай може зберігатися аж до нового сезону.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: