Як замаринувати помідори на зиму – простий рецепт

Почався сезон помідорів, а це означає, що частину з них уже пора “ховати” по банках. Якщо ви не знайшли ще рецепту для своїх овочів, ми пропонуємо скористатися нашим.

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

Інгредієнти

  • 3 кг помідорів; 
  • 3 ст. л солі;
  • 7 ст. л цукру; 
  • 200 мл оцту; 
  • перець горошок; 
  • лавровий лист; 
  • парасольки кропу (за бажанням – листя смородини та хрону); 
  • 3 ст. л олії (1 ст.л на літрову банку); 
  • 3-4 цибулини; 
  • 3 головки часнику.

Спосіб приготування

Помідори промити, зрізати хвостики, розрізати навпіл, не дорізаючи до кінця. Вставити в помідори кружальця цибулі.

У літрові банки всипати по 5 горошин перцю, 1 лавровий лист, стебло кропу, кілька зубків часнику. Викласти помідори, влити олію.

Для маринаду 

В каструлю налити 3 л води, додати сіль, цукор, перець горошок, лавровий лист. Довести до кипіння, влити оцет і закип’ятити.

Читайте також: Стало відомо скільки дітей померло під час війни

Розлити в банки, закрити кришками, стерилізувати 10 хвилин після закипання. Закатати кришки, перевернути догори дном і накрити ковдрою до остигання.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: