Як замаринувати помідори на зиму – простий рецепт
Почався сезон помідорів, а це означає, що частину з них уже пора “ховати” по банках. Якщо ви не знайшли ще рецепту для своїх овочів, ми пропонуємо скористатися нашим.
ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ
Інгредієнти
- 3 кг помідорів;
- 3 ст. л солі;
- 7 ст. л цукру;
- 200 мл оцту;
- перець горошок;
- лавровий лист;
- парасольки кропу (за бажанням – листя смородини та хрону);
- 3 ст. л олії (1 ст.л на літрову банку);
- 3-4 цибулини;
- 3 головки часнику.
Спосіб приготування
Помідори промити, зрізати хвостики, розрізати навпіл, не дорізаючи до кінця. Вставити в помідори кружальця цибулі.
У літрові банки всипати по 5 горошин перцю, 1 лавровий лист, стебло кропу, кілька зубків часнику. Викласти помідори, влити олію.
Для маринаду
В каструлю налити 3 л води, додати сіль, цукор, перець горошок, лавровий лист. Довести до кипіння, влити оцет і закип’ятити.
Читайте також: Стало відомо скільки дітей померло під час війни
Розлити в банки, закрити кришками, стерилізувати 10 хвилин після закипання. Закатати кришки, перевернути догори дном і накрити ковдрою до остигання.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: