Як заморожувати продукти на зиму, щоб вони не втратили свою користь та смак
Стартував серпень – найкращий місяць для заготовки свіжих овочів та фруктів на зиму.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Усі мудрі хазяйки зараз наповнюють морозильні камерами улюбленими сезонними продуктами.
Зазначимо, що призаморожувані продукти все ж втрачають незначну частку поживних речовин. Особливо ті овочі та фрукти, у яких міститься вітаміни С та В1.
Читайте також: У Запоріжжі вдруге за рік цвіте магнолія (фото)
Аби заморожені продукти не втрачали свої смакові та поживні властивості, необхідно дотримуватися декількох простих порад.
- Овочі та фрукти для початку треба промити та нарізати. Ягоди, фрукти, броколі, цвітну та брюсельську капусти, зелений горошок можна заморожувати сирими. Гриби, помідори, перець, кабачки та шпинат перед заморозкою потрібно бланшувати.
- З помідорів можна зробити пюре. Зимою таке пюре буде чудовою добавкою до борщів чи соусів.
- Усі ягоди ретельно переберіть та виберіть для заморозки найціліші. Так в них збережеться більше корисних вітамінів.
- Заморожуйте овочі та фрукти маленькими порціями. Великі порції згодом буде тяжче розділити перед відтаванням. Варто продумати, скільки вам буде потрібно цих продуктів для приготування певних страв.
- Для заморозки краще використовувати пакети. Так буде легше поділити продукти на порції. Така заморозка ще й займатиме значно менше місця.
- Для овочевого рагу значно зручніше буде одразу заморозити суміш з овочів.
- Продукти можуть зберігатися у замороженому вигляді протягом 8-12 місяців. Згодом вони можуть втратити колір.
- Не можна заморожувати овочі та фрукти повторно. Так вони втратять не тільки вигляд, а й усі корисні речовини.
- Прописуйте дату та назву заморозки на етикетці. Так буде легше розібрати, який саме продукт заморожений та чи свіжий він.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: