Як зберегти помідори цілими, щоб вони не потріскалися: 2 методи

Гарні помідори з гладенькою шкіркою. Вони прекрасно виглядають до моменту, коли починають тріскатися. Не проблема, якщо тріснуло кілька штук. Прикро, коли багато з вирощених екземплярів псуються таким чином. Потрібно знайти причину, пише Prosto Way.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Недостатній полив помідорів

Найчастіше проблеми з помідорами виникають через порушення режиму поливу. Перепади від надмірної сухості до різкого зволоження в великій кількості призводять до тріскання шкірки. Вона просто не встигає розтягнутися в нових умовах.

Дотримуйтесь регулярності поливу. При спекотній погоді варто пролити один раз землю, а потім повторити зволоження. При нормальній температурі повітря поливають один раз на 5 днів. Головне слідкувати, щоб ґрунт не пересихав. Це однаково важливо як для відкритих посадок, так і для теплиць.

Читайте також: Чим підживити червоний буряк: поради городників

Надлишок добрив

Можна бути впевненими, що підживлення приносить тільки користь. Проте надлишок також є фактором негативного впливу. Шкірка помідорів може тріснути. Не перевищуйте рекомендовані дози та концентрацію добрив.

Регулярний полив та помірне підживлення — секрет гладкої шкірки помідорів. Будьте пильні та уважні. Ваші помідори віддячать вам ідеальними плодами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: