Як зберігати гарбузи, щоб вони пролежали до весни
Восени активно починають збирати гарбузи, щоб оранжеві красені перезимували до весни, необхідно правильно підготувати їх.
ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ
Не всі гарбузи підходять для тривалого зберігання, деякі варто відразу використати за призначенням.
Важлива умова довготривалого зберігання гарбузів — розмір та правильні “сусіди”. Обирайте для зимівлі гарбузи середнього та великого розмірів. Не складайте поруч пошкоджені гарбузи, оскільки це може стати прямою причиною загнивання.
Якщо під час збору гарбузи значно пошкоджені, краще відразу з них зробити сік, варення, заморозити шматочками або ж віддати худобі.
Якщо пошкодження мінімальні, то обробіть розчином марганцівки, висушіть — це зупинить потенційний процес загнивання.
Як тільки ви зберете гарбузові з городу, на 1-10 днів помістіть їх туди, де температура повітря становить 25-28°C, а вологість тримається у межах 80-85%. У таких умовах гарбуз остаточно дозріє, а його шкірка стане більш міцною, щільною.
Після тижня перекладіть гарбузи на постійне місце зберігання. Кращими умовами вважаються — температура повітря від 4 до 9°C і вологість 70%.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: