Як зберігати яблука взимку, аби вони не втратили свою корисність

Вам варто запам’ятати декілька простих правил аби взимку смакувати вітамінами.  

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Якщо урожай яблук цього року був багатим, то ви напевно вже задавалися питанням: як їх правильно зберігати, щоб вони пережили зиму? Існує вісім правил з цього приводу, інформує Ukr.Media.

При зберіганні яблук ви повинні дотримуватися восьми правил.

Правильний збір

Зривати потрібно яблука тоді, коли вони стають середнього ступеня стиглості. Важливо почати збір знизу яблуні і намагатися не пошкодити фрукти. Для тривалого зберігання краще за інших підійдуть сорти, які достигають пізно. Під час збору подібні яблука відрізняються кислим смаком, жорсткістю, більш щільною шкіркою.

Не мити і не витирати фрукти. Річ у тім, що на шкірці стиглих плодів знаходиться матовий наліт, який захищає яблука від гниття.

Особлива викладка яблук

Викладати в ящики фрукти потрібно поштучно, тобто не накидати плоди один на одного. Правда, подібний спосіб використовується здебільшого для продажу. Довго зберігати такі фрукти не можна буде.

Обгортання яблук папером

Покладіть кожне яблуко в папір або серветку і оберніть його. Робити це потрібно під час укладання яблук в ящик по одному. Також ви можете посипати кожен ряд фруктів лушпинням гречки, сухим піском, дерев’яною стружкою або покласти яблука в пластикові пакети з дірочками.

Організація місця зберігання яблук

Найбільш комфортною для фруктів температурою стане + 3…+ 5 градусів за Цельсієм. Саме приміщення при цьому повинно бути прохолодним і темним. Наприклад, для цього може використовуватися льох. В цілому яблука потрібно зберігати на стелажах, в картонних коробках або в дерев’яних ящиках. При цьому всі яблука повинні бути одного сорту. Важливо при цьому класти фрукти в немитому вигляді.

Не класти яблука поруч з овочами

Через моркву і картоплю яблука можуть придбати неприємний запах.

Покласти яблука в правильну тару

Для цього можна використовувати картонні або дерев’яні ящики, стелаж.

Час від часу перебирати фрукти

Потрібно періодично дивитися, чи не з’явилися плями на яблуках. Зіпсовані плоди необхідно викидати.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: