Які овочі можна зірвати та покласти на дозрівання

Дозріти без проблем можуть овочі, які зібрані тільки за сухої погоди. Це повинні бути непошкоджені овочі, без ознак псування чи хвороб. Про це пише prostoway.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Для того, щоб овочі дозріли мало одного сонячного світла. Необхідно підтримувати рівень вологості близько 75%, а температуру повітря – 20-23 градуси Цельсія.

Пришвидшити процес можна, якщо підвищити градус до +25, але плоди можуть стати водянистими, а шкурка м’якою.

Які плоди дозріють самі:

Помідори. Це – справжній чемпіон дозрівання. Зривають томати при загрозі похолодання. Ідеальна температура для дозрівання помідорів – 20 градусів за Цельсієм.

Перець. Мало хто знає, але саме цей овоч можна вживати у їжу недозрілим. Добре дозріває овоч, поміщений у дерев’яні ящики в один шар, при температурі 10-12 градусів тепла. Через 2-4 тижні овоч буде дозрілим і соковитим.

Читайте також: Україна планує скасувати ліцензії на експорт пшениці

Диня, якщо її зірвати злегка жовтуватою. Обов’язково потрібно залишити хвостик, довжиною щонайменше 5 см. Диня дозріє в теплому, темному місці з мінімальним рівнем вологості.

Картопля. Звісно що її вживати зеленою неможна, але якщо помістити врожай у сухе темне місце, то за 2-3 тижні картоплини повністю дозріють.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: