Які роботи в саду в червні мають обов’язковий характер?

У червні на сад та город очікує найбільше сонця, а отже, якщо перший місяць буде без опадів, треба буде особливо дбати про поливи. Проте це не єдине заняття для городників. Про це пише tsn.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Не тільки ягідні та плодові культури в червні страждають через шкідників. Квіти також потребують додаткового захисту. Їх атакують павутинний кліщ, попелиця, трипси та інші комахи. Краще не чекати на їх появу, а провести профілактичні заходи та обробити клумби спеціальними препаратами

Сира погода, холодна температура, які можливі під в червні під час дощів, сприяють розвитку грибкової інфекції (гниль, борошниста роса, різні плямистості), а тому не забувайте також провести обробку фунгіцидами.

Щоб бур’яни не так активно росли на ваших клумбах, необхідно не забувати про розпушування ґрунту, регулярне прополювання, мульчування. Пам’ятайте, що бур’яни не лише знижують декоративність клумби, але й забирають у квітів необхідні поживні речовини.

Завдяки прополюванню ви побачите порожні місця, які в червні ще можна засадити квітами. В перший місяць літа можна сіяти чорнобривці, настурцію, волошки.

Читайте також: Як збільшити врожай огірків: поради

В другій половині червня якраз час для того, щоб викопати цибулини гіацинтів та тюльпанів. До цього слід приступати, коли їхня наземна частина повністю пожовкне. Цибулини просушують та зберігають до осені. Також варто раз на кілька років в цей час викопувати цибулини інших квітів (наприклад, крокусів). Їх ділять та пересаджують на нове місце.

Влітку важливий повноцінне та правильне поливання. Розсади квітів та сходи, які тільки з’явилися, відрізняються слабкою кореневою системою, яка швидко засихає. А тому в спекотні червневі дні важливо не допустити пересихання верхнього шару ґрунту.

Декоративно-листяні рослини потребують комплексних підживлень з використанням азоту для нарощування вегетативної маси. А ось для пишного цвітіння потрібно використовувати калійно-фосфорні добрива.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: