Який хліб найкорисніший, а який найнебезпечніший для здоров’я
З огляду на те, що хліб є одним з найпопулярніших харчових продуктів, дієтологи назвали кращі й гірші його види.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Найгіршим видом хліба, на думку експертів, є продукт, виготовлений з рафінованих вуглеводів, таких як біле борошно. Фахівці пояснюють, що обробка зерна для отримання білого борошна пом’якшує текстуру, але також видаляє клітковину, вітаміни та мінерали й забезпечує хлібу з нього високий глікемічний індекс.
Особливо небезпечними в цьому плані є вироби з додаванням цукру. Вони значно підвищують його рівень в крові. Замість білого хліба діабетична асоціація рекомендує вибирати цільнозерновий.
Кращим видом хліба, враховуючи його вплив на рівень цукру в крові, фахівці називають житній хліб.
Крім того, хліб можна навчитися пекти самостійно, використовуючи борошно з низьким вмістом вуглеводів і не вдаючись до штучних компонентів.
Джерело: сайт Express
Читайте також: Помідори вміють “кричати” про допомогу – вчені
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: