Який хліб найкорисніший, а який найнебезпечніший для здоров’я

З огляду на те, що хліб є одним з найпопулярніших харчових продуктів, дієтологи назвали кращі й гірші його види. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Найгіршим видом хліба, на думку експертів, є продукт, виготовлений з рафінованих вуглеводів, таких як біле борошно. Фахівці пояснюють, що обробка зерна для отримання білого борошна пом’якшує текстуру, але також видаляє клітковину, вітаміни та мінерали й забезпечує хлібу з нього високий глікемічний індекс.

Особливо небезпечними в цьому плані є вироби з додаванням цукру. Вони значно підвищують його рівень в крові. Замість білого хліба діабетична асоціація рекомендує вибирати цільнозерновий.

Кращим видом хліба, враховуючи його вплив на рівень цукру в крові, фахівці називають житній хліб.

Крім того, хліб можна навчитися пекти самостійно, використовуючи борошно з низьким вмістом вуглеводів і не вдаючись до штучних компонентів.

Джерело: сайт Express

Читайте також: Помідори вміють “кричати” про допомогу – вчені

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: