Калуський аграрій вирощує овочі для бійців ЗСУ (ФОТО)

Пан Дзундза очолює не просто товариство – це величезний і складний комплекс, вагомою складовою якого є вирощування овочевої продукції в теплицях, кролівництво та утримання цілої ферми корів голштино-фризської породи, яка є за надоями молока чи не найпродуктивнішою у світі. Про це повідомляють у Калуській міськраді.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Василь Дзундза каже, що все це господарство – справа його життя, бо переконаний, що Україна є насамперед аграрною державою. А забезпечення якісним та екологічно-чистим продовольством є дуже важливою складовою національної безпеки, тим більше в нинішній ситуації.

“Тут не можна не погодитись з відомою фразою Наполеона: “Народ який не бажає годувати свою армію, незабаром буде змушений годувати чужу”, – сказав чоловік.

Тому й закономірно, що велика частина вирощеної продукції, чи виручених від її продажів коштів, аграрій спрямовує на допомогу ЗСУ.

“Щодо молочного корівництва. Не віриться, але це факт: на території нашої громади успішно розвивається ціле фермерське господарство. Культивують голштино-фризську молочну породу. Для біло-чорних корівок, яких налічується 350 голів, створено всі умови – чисті й світлі приміщення, по-господарськи впорядковані пасовища, вдосталь запасено кормів. Відповідно – добовий прибуток молока від корівки становить близько 30 літрів”, – зазначають у міськраді.

Так само справи йдуть з кроликами. Біленьких вуханів тут і не злічити. Відгодовують їх теж зі знанням справи. Тому ефективність збуту в підприємства є доволі високою – 12-13 тисяч тушок кролятини щорічно потрапляє через роздрібну торгівлю на столи українців.

“Ну і окрема тема – це теплиці, в яких вирощують овочі. Тут все, як в українській народній казці: “Ходить Гарбуз по городу” – і огірочки, і картопелька, і цибуля, і часник, і бурячки… Ростуть-розвиваються, сонцем наливаються… В підсумку – це близько 50 т різноманітних овочів найвищих якості та ґатунку”, – додають у міськраді.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: