Китай зібрав вражаючий урожай часнику: він перевершив торішній на 30%

В Китаї завершується збір часнику. Очікується, що цього року на зберігання в КНР закладуть 4,6 млн т овочу, що на 30% перевищує торішній обсяг. Значне зростання виробництва вже вплинуло на зниження цін часнику в Китаї. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Так, фіолетовий часник високої якості наразі пропонується по $0,64/кг, що вдвічі менше ніж минулого року, а поточна середня ціна на білі сорти становить $0,36/кг, що також значно нижче, ніж в аналогічний період 2019 р.

Проте, поки учасники ринку досить оптимістично налаштовані на сезон і очікують, що ціни надалі зміцняться. Китайські експортери очікують активний попит з боку закордонних покупців через довготривалі пандемії COVID-19.

Зазначається, що Китай є найбільшим експортером часнику у світі, і його частка в світовій торгівлі складає близько 70-80%. Ключові експортні ринки збуту для китайського часнику включають Японію, Південну Корею, Сінгапур, Малайзію, країни Близького Сходу і Європи.

У січні-серпні цього року Китаю вдалося експортувати близько 1,42 млн т часнику, що на 38% перевищило обсяг експорту за аналогічний період 2019 р.

Джерело: сайт Kurkul

Читайте також: Через поганий урожай ціна яблук вдвічі вища за минулорічну

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: