Коли садити помідори: сприятливі дні і тонкощі робіт з розсадою

Стиглий помідор – ідеальне доповнення до будь-якої смачної вечері. Крім того, це неймовірно корисний овоч – він містить безліч необхідних для людини речовин. 

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Коли висаджувати розсаду помідор – дати

Деякі городники сіють розсаду вже в лютому, інші – чекають березня або навіть квітня. Насправді, період засівання залежить від того, де і як ви будете вирощувати помідори потім.

Якщо плануєте використовувати теплицю, то середина березня – ідеальний час для посіву. Відкритий грунт для вирощування помідорів вибирають ті, хто висаджує помідори на розсаду в кінці березня – середині квітня. Орієнтуйтеся за термінами висадки – розсаді до моменту висаджування має бути 50-60 днів.

Раніше ми давали конкретні терміни посіву насіння на розсаду.

Сприятливі дні для висадки розсади томатів в теплицю: 25-26 квітня, 1-15, 31 травня.

Сприятливі дні для висадки розсади томатів у відкритий грунт: 1-15, 31 травня, 1-12 червня.

У чому можна вирощувати помідори

Помідор – овоч, який не боїться пересадки, тому ви можете сміливо висаджувати їх в ящики, а потім розпикірувати по стаканчиках. Що стосується грунту, то ідеальний варіант – змішати торф і перегній в пропорції 2:1. Додатково можна додати пісок і добрива, а насіння висівати на глибину 1-2 см.

Що робити, якщо розсада витягується

Іноді з майбутнім урожаєм виникає така проблема – розсада витягується і залишається в такому положенні. Виправити проблему можна двома способами:

Відрегулювати температуру. Оптимальний режим для висаджування помідорів – 18-19 °С. Якщо в приміщенні занадто жарко, саджанці витягуються. Вирішити проблему можна, провітрюючи житло.

Збільшити кількість світла. Якщо помідорам недостатньо сонячного світла, то цвітіння затримається, а плодоношення погіршиться. Тому купіть фітолампу і освітлюйте розсаду 12 годин на добу.

Корисний лайфхак: не завжди сорти помідорів вимагають розсади – деякі можна висадити у відкритий грунт після 20 квітня. Стосується це тільки ранніх сортів, насіння яких повинні виявитися в теплих лунках. Якщо таких немає, то перед засіванням накрийте грунт чорною тканиною, щоб він прогрівся.

Такий урожай дозріє на два тижні пізніше інших, зате буде міцним і плідним.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: