Коли садити редиску в серпні: збираємо другий урожай

Редиска – це швидкозростаюча овочева культура, яка може давати врожай протягом усього сезону. У серпні можна посадити редиску на зиму чи осіннє споживання, пише Pixel inform.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Залежно від мети та сорту редиски, терміни посадки можуть змінюватись.

Редиска на зиму

Якщо ви хочете отримати свіжу редиску в зимовий період, то вам потрібно вибрати зимостійкі сорти, які здатні переносити морози і не тріскатися.

Такі сорти можна висадити у серпні, заглиблюючи на 2-3 см і залишаючи 5-6 см між рослинами та 15-20 см між лініями.

Посадку редиски на зиму потрібно проводити в добре освітленому та укритому від вітру місці. На пухкому та родючому ґрунті.

Поливати редиску слід помірно, щоб не викликати зростання листя за рахунок коренеплодів. Перед настанням заморозків редис потрібно вкрити соломою або лапником.

Редиска на осінь

Якщо ви хочете отримати редиску на осіннє споживання, то вам підійдуть більш ранні та теплолюбні сорти. Які дають урожай за 20-30 днів.

Такі сорти можна посадити у серпні на глибину 1-2 см, з відстанню 3-4 см між рослинами та 10-15 см між рядами.

Посадку редиски на осінь потрібно проводити в тінистому або напівтінистому місці. На зволоженому та удобреному ґрунті. Поливати редиску слід часто і рясно, щоб запобігти її жорсткості та гіркоти. Збирати врожай можна в міру його зрілості.

Читайте також: Як виростити великі та солодкі перці: корисні поради

Підсумок

Редиска – це овоч, який можна садити в серпні на зиму або на осінь. Залежно від мети та сорту, потрібно вибирати місце, глибину та терміни посадки, а також поливати та доглядати за рослинами. Тоді ви отримаєте добрий урожай.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: