Коли збирати незрілий врожай і як його зберігати

На домашнє дозрівання можна відправити зелені помідори, у яких у розрізі насіння в розвиненому вигляді. Якщо томати дрібні і погано розвинулися, їх не треба зривати, бо в будинку вони не дозріють. Про це повідомляє GreenPost.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коли ж зривати врожай?

Із кущів плоди знімаємо тоді, коли вночі температура буде менш як +5°C.

Нестиглі екземпляри поміщаємо в підготовлені кошики або просто на полицю. У приміщенні температура повинна бути близько +23 °C.

Читайте також: На Рівненщині збільшилася кількість найнебезпечніших шкідників для кукурудзи

Періодично провітрюйте приміщення, кожні 4 дні оглядайте. У холодильнику або холодному погребі томати НЕ дозріють.

Можна скористатися таким способом: скласти в 3 шари, між кожним із них повинна бути папір або тирсу (обов’язково сухі). Не до кінця закрити кришкою і зберігати при температурі близько +14 °C, волозі 82% протягом 1 місяця.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: